Push/Pull/Present

CBK Emmen x Stichting Kunst & Cultuur (K&C)
december 2020 – mei 2021
Foto: Clara J:son Borg
Loes Heebink
Esther Schlebos
Gejan Stol

De Drentse kunstenaars Loes Heebink uit Kolderveen, Esther Schlebos uit Buinerveen en Gejan Stol uit Assen zijn geselecteerd als Artist in Residence voor het talentonwikkelingsproject Push/Pull/Present. Het internationale programma van Centrum Beeldende Kunst Emmen en Stichting Kunst & Cultuur gaat in december van start. Loes Heebink reist als eerste kunstenaar naar Leipzig International Art (LIA) in Duitsland. In januari vertrekt Gejan Stol naar Het Wilde Weten in Rotterdam en als laatste verblijft Esther Schlebos in februari bij AADK in Murcia, Spanje.

De drie kunstenaars mogen een maand doorbrengen in een gastatelier in een stedelijke omgeving en krijgen een vergoeding voor de reis- en verblijfskosten. Daarnaast verzorgt de organisatie in het gastland een coachingstraject. Hierdoor krijgen de Drentse kunstenaars de mogelijkheid om hun netwerk uit te breiden en nieuwe markten te verkennen.

Met het talentontwikkelingsprogramma Push/Pull/Present willen CBK Emmen en K&C een nieuwe impuls geven aan het Drentse kunstklimaat. De kunstenaars worden tijdens het programma gestimuleerd nieuw werk te maken. De resultaten van de werkperiodes zijn van 27 maart t/m 16 mei 2021 te zien bij CBK Emmen.

Het programma moedigt kunstenaars aan hun beroepspraktijk verder te ontwikkelen. Het coachingstraject biedt deelnemers de mogelijkheid om inhoudelijk meer verdieping te vinden.

De residenties waren aangenaam verrast door de hoge kwaliteit van de inzendingen voor deelname aan Push/Pull/Present. Ze hebben de kunstenaars geselecteerd die het beste bij de identiteit en doelstellingen van hun organisatie passen. Ook verwachten ze deze kunstenaars de beste begeleiding te kunnen bieden tijdens de werkperiode.

WERKPERIODES
december 2020 – februari 2021

RESIDENTIES
Het Wilde Weten, Rotterdam, NL

LIA, Leipzig, Duitsland
AADK, Murcia, Spanje

PRESENTATIE
27 maart t/m 16 mei 2021
CBK Emmen
Ermerweg 88b
7812 BG Emmen

Menu