Midseason meets syb circles – part 1

Kunsthuis SYB x Het Resort
11/10 – 10/11 2019
Beetsterzwaag, Groningen, diverse locaties
het resort
kunsthuis SYB
wandeling in het Sterrebos
muziekpaviljoen Sterrebos
midseason groep

Herfst 2019 werken Kunsthuis SYB (Beetsterzwaag) en Het Resort (Groningen) samen aan Midseason: een project waarin de pas afgestudeerde kunstenaars Kamilė Česnavičiūtė, Denislav Golemanov, Marnix Sixma en Eleni Tsompanidou een intensief traject van vijf weken volgen dat hen klaarstoomt voor het leven als beeldend kunstenaar. Ze worden hierin onder andere begeleid door voormalig Resort residents en de leden van SYB Circles, het reflectieve programma van SYB.

Midseason bestaat uit een een in- en een extern programma. Het interne gedeelte is gericht op de jonge kunstenaars, via coaching en een werkperiode; het externe gedeelte stelt het publiek in de gelegenheid om het traject online te volgen en de uitkomsten in de vorm van een tijdelijke expositie te bezoeken. Gedurende vier weken zullen vier recent afgestudeerde Minerva-kunstenaars:

  1. een 0-meting van hun werk krijgen door de SYB Circles via live beschouwingen, waarmee ze hun startpunt voor de werkperiode kunnen formuleren;
  2. zichzelf leren te duiden in tekst door les te krijgen van SYB circles;
  3. zichzelf leren te duiden in hun online presence en welke richting ze in hun kunstenaarsschap op willen door Het Resort;
  4. leren hoe ze hun expositie samen kunnen laten komen door Het Resort en te  presenteren via een artist talk onder leiding van SYB Circles.

Van 8 tot 10 november 2019 was het resultaat van dit traject te zien in en om de muziekkoepel van het Sterrebos in Groningen. De artist talk wordt beschikbaar gemaakt als podcast via het Groningse kunstplatform Zomaar Radio.

LOCATIE
Muziekkapel
Sterrebos
Groningen