Growing Up in Public – part 1

Media Art Friesland
september-november 2019

Media Art Friesland (MAF) zet hun internationale netwerk en eigen expertise in om een groep noordelijke talenten te coachen bij de realisatie van een nieuw artistiek project. Tijdens dit traject zetten de talenten zowel artistiek-inhoudelijk als op technisch vlak nieuwe stappen in hun ontwikkeling.

Door middel van een open call werden drie talenten geselecteerd: Stieneke Dijkstra (beeldend kunstenaar en VJ), Wander Kars (geluidskunstenaar en muzikant) en Thijs Dijkstra (IT developer en aspirant kunstenaar). De groep wordt door de artistiek medewerkers van MAF begeleid en voorgesteld aan ervaren internationale kunstenaars uit het netwerk van MAF. Met hen vinden korte, intensieve sessies plaats waarin de experts kennis nemen van de plannen van de kunstenaars en gericht tips geven.

In september werkte de groep een week lang op een openbare locatie aan het Wilhelminaplein in Leeuwarden zodat ook publiek het maakproces kon volgen en de kunstenaars eerste resultaten konden toetsen aan publiek. Het resultaat van dit maak- en coachingsproces is een volwaardige interactieve kunstinstallatie die in november gepresenteerd wordt in het kader van het LUNA Leeuwarden Urban Night Adventure.

PRESENTATIE
the Womb
28/29/30 november 2019

LOCATIE
Westerkerk
Bagijnestraat 59
Leeuwarden