De Grens van Eemsdelta

Bierumer School
18/7 2020 – 26/03 2021
Eemsdelta
grens

De Oost-Groningse Bierumer School neemt deel met een proeftuin zonder grenzen onder de titel ‘De Grens van Eemsdelta’, een onderneming in drie delen. Kunstenaars worden op uitnodiging van de Bierumerschool uitgedaagd om te reageren op de nieuw te formeren Republiek Eemsdelta en om het begrip ‘grens’, de grens als metafoor, van nieuwe inhoud te voorzien. Eemsdelta, met o.a. Loppersum, Appingedam, Delfzijl en Bierum, land van verdronken dorpen, windturbines en industrie, rechtlijnig getrokken akkers, een netwerk van maren en de rivier Eems uitlopend in de Waddenzee.

Kunstenaars Ingeborg Entrop, Hendrik Hantschel en Carolina Burandt zullen in residence in de Bierumer School verblijven en daar de Eemsdelta aan den lijve te ervaren. Dit zal resulteren in interdisciplinaire werken, gepresenteerd in Bierum en in de Hema in Delfzijl.

De 4 maanden durende proeftuin wordt elke maand onderbroken door een tussenspel in de vorm van publieke presentaties en bijeenkomsten, waarbij Eemsdelta gevierd wordt met performances, werken in voortgang, installaties, documentatie, film documenten.

Het project is ook te volgen via een meerdelige uitgave van de museumkrant Hidden Times en diepte-interviews met de kunstenaars, die online en in de Bierumerschool bekeken kunnen worden.

PRESENTATIE
Tentoonstelling de Grens van Eemsdelta
18 juli – 18 oktober 2020

ONLINE FINISSAGE
de Grens van Eemsdelta
26 maart 2021

LOCATIE
Bierumerschool
Hereweg 12
Bierum

MEER INFORMATIE
www.bierumerschool.nl ⇗